• Izmir Konak Square
  NAAR IZMIR VANAF €99,-
  TRIPTIME VLIEGTICKETS
  ZOEKT U DE GOEDKOOPSTE VLIETICKETS NAAR IZMIR? ZOEK DAN NIET VERDER
  BOEK NU DIRECT BIJ TRIPTIME.NL
 • Ancient Pergamon Bergama Izmir
  Vliegtickets zomer 2014
  vanaf €129,-
  Boek nu je vliegtickets op Triptime.nl
  Al 5 jaar gewoon de goedkoopste!
 • Kemeralti Izmir
  Handige Reistips
  Bezienswaardigheden in Izmir
  vind u op deze pagina.
PLAN HIER JE

VLUCHT

Reistips voor Izmir

Amsterdam – Izmir
U dient minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven, zowel in Amsterdam als in Izmir. U kunt vliegen met Transavia Airlines, Pegasus Airlines, SunExpress of Onur Air. Uw vlucht naar Izmir Adnan Menderes Airport duurt ongeveer 3:30 uur. Bij aankomst op de luchthaven bent u verplicht een geldig visum tot uw beschikking te hebben. Een visum kunt u in de zomervakantie van 2014 nog bij aankomst op het luchthaven in Turkije kopen. U kunt echter ook ervoor kiezen om voor vertrek online een elektronische visum aan te schaffen. www.evisa.gov.tr Een visum bedraagt 20 dollar per persoon. In november 2014 wordt het aanschaffen van een elektronische visum verplicht, om zo de lange wachtrijen op de Turkse luchthavens tegen te gaan.

De Kaart van Izmir

Tijdverschil
In Turkije is het een uur later dan in Nederland.

Munteenheid
In Turkije betalen ze met de Turkse Lira. In Izmir zijn er heel veel banken en kleine wisselkantoortjes die Euro’s inwisselen voor de Turkse Lira’s. Ook kunt u geld pinnen, u kunt dan zelf kiezen of u uw geld in Euro’s wilt hebben of in Turkse Lira’s.

Bereikbaarheid
U kunt vanuit Izmir gemakkelijk naar andere steden in Turkije reizen. U kunt de trein, bus of vliegtuig nemen. In het centrum van Izmir kunt u heerlijke wandelingen maken, maar u kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer. De goedkoopste optie in heel Turkije, en dus ook in Izmir zijn de dolmus busjes. Een taxi voor wat langere afstanden is ook goed te doen in Izmir. Het is echter ook aan te raden om een auto te huren, zo bent u niet afhankelijk van de tijden van het openbaar vervoer.