• Izmir Konak Square
  NAAR IZMIR VANAF €99,-
  TRIPTIME VLIEGTICKETS
  ZOEKT U DE GOEDKOOPSTE VLIETICKETS NAAR IZMIR? ZOEK DAN NIET VERDER
  BOEK NU DIRECT BIJ TRIPTIME.NL
 • Ancient Pergamon Bergama Izmir
  Vliegtickets zomer 2014
  vanaf €129,-
  Boek nu je vliegtickets op Triptime.nl
  Al 5 jaar gewoon de goedkoopste!
 • Kemeralti Izmir
  Handige Reistips
  Bezienswaardigheden in Izmir
  vind u op deze pagina.
PLAN HIER JE

VLUCHT

Bezienswaardigheden in Izmir

De geschiedenis fanaten kunnen zich uiten door een stedentrip te maken door Izmir en de belangrijke steden eromheen, onder andere de steden:

Izmir Kemeralti

KemerAltı is een oude winkelcentrum met smalle straatjes, het is met doeken overspannen. Dit centrum is een echte doolhof. In het midden van het zogenoemde ‘KızlarağasıHanı’ (vertaling: meisjes kasteel), een mooi gerenoveerde burcht, die momenteel als winkelcentrum wordt gebruikt. Hier vindt u kleine antieke en souvenir winkeltjes. Als u het oude winkelcentrum uitloopt, dan bent u aan de kant van de zee daar ziet u een hele grote plein. Dit pleintje heet Konak. Hier staat onder andere de oude klokkentoren van Izmir. Hier kunt u ook het hoofdstation van de metro vinden. Met de ferryboten, waarmee u naar de overkant kunt gaan, naar de stad ‘Karşıyaka’. Karşıyaka is een moderne stad met luxe appartementen en winkelstraten. Çeşme is de plek waar de rijke inwoners van Izmir en Istanbul de warme zomerdagen in hun vakantiehuizen doorbrengen. In tegenstelling tot veel andere toeristische plaatsen in Turkije hebben de inwoners en lokale ondernemers ervoor gekozen om de authentieke karakter van Çeşme te behouden. Dit is met name terug te zien in het typische architectuur. De lokale ondernemers zijn verder geen voorstanders van grote hotelketens met een All-Inclusive concept waardoor er relatief weinig buitenlandse toeristen in Çeşme te vinden zijn ten opzichte van andere badplaatsen. De stad is erg aantrekkelijk voor windsurfers en na een grote renovatie van de jachthaven weten ook jachtbezitters en cruiseschepen Çeşme te vinden.

De geweldigste strand van Çeşme ligt aan de kust van Ilıca. Het 2 km lange parel witte zandstrand zijn heldere water trekt jaarlijks heel veel bezoekers. Het strand biedt heel veel voorzieningen zoals restaurant en cafés aan het water. Daarnaast kunt u deelnemen aan verschillende watersporten zoals jetski’s en waterskiën. Izmir is een stad met een rijk verleden omdat deze stad al eeuwenlang bestaat. Er zijn alleen niet zoveel tastbare bewijzen overgebleven. Dit door vele aardbevingen door de jaren heen en door de grote stadsbrand in 1922. De bewijzen die er overgebleven zijn uit de geschiedenis van Izmir is heel belangrijk geworden. Er is een archeologische museum, een etnische museum en het Atatϋrk museum die het bezoeken waard is. Er zijn opgravingen van de ‘Agora’. De muren en torens van het kasteel ‘Kadifekale’, hier kunt u boven op de berg in het midden van de stad Izmir vinden. Het is niet alleen dat u een kijkje neemt in de geschiedenisvan Izmir u heeft daarnaast een geweldige uitzicht over de hele stad en de Golf van Izmir. Cesme Strand